Aktiviteter og arbejdsopgaver

På Hylke Ridecenter kan man dele vores aktiviteter og arbejdsopgaver ind i 3 kategorier

1. Hestene og hundene

På Hylke Ridecenter har vi omkring 60 heste og 4 hunde

Som STU-elev lærer du, hvordan hestene skal passes og håndteres. Du får mulighed for, at være med til staldarbejde og den daglige hestepleje. Du vil komme til at lære om hestens adfærd og signaler, fordring, sygdomme og sygdomsbehandling Du vil ligeledes få mulighed for at lære, hvordan du skal trække en hest, longere og ride. Derudover kan det på sigt blive en mulighed at assisterer de mange børn og voksne, der går til ridefysioterapi på ridecentret.

Vi bruger ridningen rigtig meget, og alle elever får muligheden for at ride. Måske har du aldrig haft med heste at gøre før, eller måske har du redet i mange år? Uanset dit udgangspunkt og niveau vil du få mulighed for at lære en masse om heste og ridning.
Udover at lære om heste og ridning, har vi også 4 hunde, hvor du ligeledes vil lære om håndtering, adfærd og fodring osv. Vi bruger ligeledes hundene til at gå tur, stresse af eller som støtte i svære situationer.

Sabrina, STU-elev på Hylke Ridecenter:

I ridefysioterapien har jeg fået et stort ansvar, og det er dejligt at hjælpe nogen, der har det svært i hverdagen og give dem en god oplevelse. Her lærer jeg at være vært.”

2. Vedligeholdelse af udearealer

Ridecentret råder over store udearealer – mark, ridebaner og opholdsarealer omkring staldbygningerne og ridehallerne. Disse områder skal dagligt efterses og holdes ved lige, hvilket også kan blive en del af din uddannelse. Du vil skulle lære, hvordan de forskellige maskiner, værktøjer og redskaber skal bruges. Det kan evt være, at du skal igang med traktorkørekort under din uddannelse.

Elisabeth, STU-elev på Hylke Ridecenter:

Her får jeg virkelig rykket nogle grænser… i trygge rammer. Hver dag skal jeg arbejde og tale med mennesker, jeg ikke lige kender i forvejen, men jeg gør det! Og føler mig helt vildt sej.

3. Mindre praktiske opgaver

På ridecentret vil der også være flere mindre praktiske opgaver. Der er altid noget, der skal repareres eller vedligeholdes. Så der vil være forskelligt træ- og metalarbejde der skal udføres, når redskaber, rideudstyr eller bygninger trænger til en kærlig hånd.

Der bliver brug for god fantasi… og godt værktøj…

“Vi har i en årrække haft fornøjelsen af at udbyde STU forløbet i et unikt miljø; en arbejdsplads hvor den unge deltager på lige vilkår med alle os andre, der hver dag arbejder med at gøre Hylke Ridecenter til et dejligt sted at være”

Jonas, ejer af Hylke Ridecenter

Har du lyst til at læse mere om vores værdigrundlag og tankerne bag vores arbejde, så gå ind under Om os eller klik her:

Lyder det som noget for dig?